Sport performance: samen grenzen verleggen

Samen grenzen verleggen

Sport

Samen grenzen verleggen

We zijn gespecialiseerd in de paramedische en fysieke begeleiding van sporters, in breedtesport en in topsport. Wij helpen zowel de individuele sporter als teams om de beste prestaties te kunnen leveren. Naast een uitgebalanceerd concept van conditie en kracht, bieden we een compleet sportspeciek begeleidingspakket rondom het voorkomen, analyseren en behandelen van sportblessures. We werken vanuit de behoefte van de sporter; ons aanbod is dan ook altijd op maat gesneden.

Vanuit MCZ zijn meerdere teams in verschillende samenstellingen actief. Gespecialiseerde fysiotherapeuten, inspanningsfysiologen, fysieke trainers en bewegingswetenschappers werken dagelijks aan de fitheid van honderden sporters. Innovatie en data zijn daarbij cruciaal; daarom hebben we de beschikking over de meest geavanceerde technologieën. We verleggen niet alleen de grenzen van de sporter voor wie werken, maar ook die van onszelf. Als liefhebber van ons vak zijn we voortdurend op zoek naar verbetering. Daarbij staren we ons niet blind op innovatieve technologie; dat is een middel, niet een doel. Bij ons staat de sporter centraal, met continu aandacht voor de mens daarachter. 

De sportbegeleiding bij teams gaat altijd in goed overleg en nauwe samenwerking met de opdrachtgever. We leveren diensten op maat. We hebben een visie, maar die moet wel aansluiten bij die van de club. We stellen ons flexibel op. Welke mensen heeft de club zelf in huis? Wat is het budget? Allemaal factoren die onze inzet bepalen. We kunnen ons puur richten op één onderdeel, maar zijn ook zeer breed inzetbaar. Zo kunnen we coaches adviseren op het terrein van periodisering, waarbij binnen het team aandacht is voor de belasting en belastbaarheid van elke speler afzonderlijk.