Gratis BekkenCheck na bevalling

Gratis BekkenCheck na bevalling

Een bevalling is een life event, ook voor je bekkenbodem. Het heeft heel wat te verduren gehad en een goed herstel van je bekkenbodem is belangrijk, zowel voor het heden als voor de toekomst. Daarom bieden we alle vrouwen die pas bevallen zijn gratis adviesgesprek aan. De BekkenCheck is geheel kosteloos en verplicht je tot niets.

Om goed te herstellen en om problemen te voorkomen

Een bevalling is een risicofactor voor bekkenklachten. Zo'n 90% van alle vrouwen heeft na de bevalling in meer of mindere mate last van ongewild verlies van urine en/of ontlasting, verzakkingsklachten, bekkenpijn of pijn bij het vrijen. In Nederland wordt nog te vaak gedacht: "Het hoort erbij, het gaat vanzelf wel over". En daar gaat het mis. De klachten lijken inderdaad tijdelijk van aard, maar de oorzaak - de beschadigingen aan je bekkenbodem - blijft bestaan. Daarom is het van cruciaal belang dat je na je bevalling een bekkenfysiotherapeut consulteert. Hiermee herstel je beter én je kunt er klachten op latere leeftijd mee voorkomen. In andere landen wordt zo'n consult al veel meer standaard toegepast: vrouwen gaan zes weken na de bevalling niet alleen naar de verloskundige, maar ook naar de bekkenfysiotherapeut. Daarom bieden we alle vrouwen die pas bevallen zijn een gratis consult aan: de BekkenCheck. Je hebt er heel veel baat bij. Oók als je nu helemaal nergens last van hebt.

Jeanet de Jong, 47 jaar "In mijn tijd wisten we hier niets van. Bij onze oudste heb ik anderhalf uur moeten persen en heb ik een knip gehad. Ik had geen last van urineverlies of iets dergelijks. Nu, 18 jaar later, heb ik 'zomaar ineens' een bekkenprobleem. Sinds kort verlies ik urine als ik moet niezen of hoesten. En ook tijdens het sporten. Soms drupjes, soms wat meer. Volgens mijn huisarts en bekkenfysiotherapeut een direct gevolg van die bevalling. Waardeloos, toch? Had ik dit maar geweten!"

Voor al je vragen

Anders dan de naam doet vermoeden, is de BekkenCheck geen inwendig onderzoek. Het is een adviesgesprek waarin je al je vragen kunt stellen, zoals:

 • Mag ik weer belastende werkzaamheden uitvoeren?
 • Hoe kan ik het sporten weer oppakken?
 • Ik wil graag weer een strakke buik, welke oefeningen kan ik het beste doen?
 • Ik verlies nog af en toe urine, is dat normaal?
 • Ik heb nog pijn aan het litteken van de knip bij het vrijen, wat kan ik daar zelf aan doen?
 • Ik heb een zware bevalling gehad en voel mij fysiek nog niet fit, hoe kan ik dat gaan opbouwen?
 • Hoe kan ik mijn baby het beste tillen en dragen zonder last te krijgen van mijn rug?

Betrouwbaar advies

We geven je antwoorden en vertellen je alles over een zo optimaal mogelijk herstel van je lichaam en van je bekkenbodem. We brengen eventuele problemen in kaart. Hoe is je bevalling gegaan, waren er bijzonderheden? Een vaginale bevalling op zich is al een risico voor incontinentie- of verzakkingsklachten op latere leeftijd. Bijkomende risicofactoren zijn:

 • Een knip
 • Ruptuur
 • Vacuüm- of tangverlossing
 • Lang persen: meer dan 60 minuten
 • Hoog geboortegewicht: meer dan 4.000 gram

Wat betekent dit voor je lichamelijke herstel en voor je bekkenbodem? Met behulp van gerichte adviezen en oefeningen kun je verantwoord gaan herstellen en je sport oppakken. Aan de hand van alle uitkomsten, bespreken we samen met jou of een vervolgafspraak noodzakelijk is. Het spreekt voor zich dat je hierbij kunt rekenen op een vakkundig en eerlijk advies.

Praktische informatie

Je kunt zowel in Groningen (Sportlaan) als in Haren gebruik maken van de gratis BekkenCheck. Het aanbod is uitsluitend van toepassing voor vrouwen die 6 tot 12 weken geleden zijn bevallen.

 • Ben je net bevallen? Maak dan nu een afspraak. Vermeld bij het maken van je afspraak: 'gratis BekkenCheck' en de datum van je bevalling.
 • Duurt het nog even voordat je kindje komt? Noteer in je agenda, 6 weken na je uitgerekende datum: BekkenCheck. Maak zo snel mogelijk na je bevalling een afspraak.

Het gesprek met de bekkenfysiotherapeut duurt een half uur. Er zijn geen kosten aan verbonden (en er wordt dus ook niets gedeclareerd bij de zorgverzekering) en het verplicht je tot niets.

Afspraak maken?

Vul je gegevens en we bellen je zo snel mogelijk om een afspraak in te plannen. Natuurlijk kun je ons ook zelf bellen.

Je gegevens zijn beschermd en worden alleen voor dit doeleinde gebruikt.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?