Rugklachten.., of liever pijnvrij bewegen?

Rugklachten.., of liever pijnvrij bewegen?

Heb jij langdurige rugklachten en wil je er van af?

Rugpijn, is een veel voorkomende klacht. Wist je dat 80% van de Nederlanders regelmatig last heeft van de rug? Je bent dus niet de enige. Maar waarom blijft je rugpijn steeds terug komen?

Oorzaken rugklachten

Rugpijn is een algemene klacht, maar er zijn vele vormen van rugpijn. Het ontstaat acuut of sluipt er langzaam in. Overbelasting of een verkeerde houding is vaak de oorzaak. Stress, een valpartij of artrose zijn andere veel voorkomenden oorzaken. En specifiek bij vrouwen kunnen hormonen een rol spelen, denk bijvoorbeeld aan zwangerschap, bevalling of de overgang.

Waar heb jij pijn?

  • Pijn in de boven-, midden- of onderrug
  • Spanning in de rugspieren
  • Stijfheid en stramheid in de rug
  • Pijn met uitstraling naar nek, schouder, armen, zij, benen

Jouw rugpijn en onze oplossing

Het behandelen van jouw rugklachten is maatwerk. We zien vaak dat rugklachten na verloop van tijd terug keren en dat is niet wat jij wilt. Daarom kiezen wij voor de landelijk bewezen aanpak van FysioTopics. Deze methode, wordt door meer dan 200 fysiotherapie praktijken en 3000 fysiotherapeuten, gehanteerd een is zeer succesvol. Omdat de oorzaak van je rugklachten vaak een combinatie van factoren is, is de juiste diagnose prioriteit nr.1! Jij kent je lichaam en je persoonlijke omstandigheden het beste en van daaruit werken we samen aan een duurzame oplossing van jouw rugproblemen.

FysioTopics Zorgplan Rugpijn

Het FysioTopics Zorgplan Rugpijn is een vastgesteld programma - gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken - en richt zich op een duurzaam herstel van rugklachten. De behandeling is toegesneden op de ernst en de hevigheid van je rugpijn. Gedurende de behandeling wordt de voortgang (pijnafname) periodiek gemeten. De inzet na behandeling: pijnvrij bewegen.

Andere therapieën bij rugklachten:

Hier een korte beschrijving van een aantal door ons veel gebruikte methoden om jouw rugklachten effectief te behandelen.

McKenzie

McKenzie therapie is een wereldwijd geprezen en een wetenschappelijke onderbouwde specialisatie in de fysiotherapie en manuele therapie.

Vaak is pijn aan het bewegingsapparaat `mechanisch’ van oorsprong. Dit wil zeggen dat dagelijkse bewegingen en houdingen de pijn veroorzaken. De Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut/kinesitherapeut Robin McKenzie ontdekte dat bepaalde bewegingen en houdingen de pijn vaak doen verdwijnen en optimaal bewegen kunnen herstellen.

Robin McKenzie geloofde dat de meeste patiënten kunnen leren zichzelf te behandelen als ze dit correct aangeleerd krijgen. Hij was van mening dat ‘zelfbehandeling’ de patiënt zelfstandiger maakt met minder medische interventies.

Redcord

Redcord therapie, officieel Neurac Treatment, is een behandelmethode die o.a. bij rugklachten wordt gebruikt. Bij Redcord is het doel van de training is de disbalans (het samenspel van de rugspieren) te herstellen door je zwakke spieren te heractiveren. Je "hangt" letterlijk in de "touwen", zodat je niet kunt compenseren met andere spieren. Door je bewust te worden van je "zwakke" spieren verbetert je gewrichtsstabiliteit en lichaamshouding. Het effect is vaak al na een paar trainingen te merken.

Dry Needling

Dry Needling is een uiterst effectieve behandelmethode die gericht is op het verminderen van verhardingen in spieren. Bij Dry Needling wordt gebruik gemaakt van kleine naaldjes waarmee spiersamentrekkingen worden opgewekt die het spierweefsel los maken. Het pijnlijke gebied ontspant hierdoor en de spieren worden soepeler en herstellen sneller.

Kinesiotaping

Bij Kinesiotaping wordt gebruikgemaakt van elastische tape. De rekbaarheid van de tape lijkt op de natuurlijke elasticiteit van je huid. De tape wordt aangebracht op de onderliggende, geblesseerde spier. Als de spier ontspant, worden er ribbelingen zichtbaar. De ribbelingen bevorderen de circulatie in het onderhuidse weefsel en vermindert de pijn. Het tapen van bepaalde zones van je rug, nek of schouder heeft een positief effect op zowel je kracht als je spieruithoudingsvermogen.