Corona herstelzorg: samen met de fysiotherapeut werken aan herstel na COVID-19

Corona herstelzorg: samen met de fysiotherapeut werken aan herstel na COVID-19

Heb je corona gehad en ervaar je klachten en/of beperkingen? Wil je werken aan je herstel? Dan kom je in aanmerking voor Corona herstelzorg (vanuit het basispakket van je zorgverzekering).

Het gaat om zowel mensen die een ziekenhuisopname hebben gehad, als om mensen die thuis corona hebben doorgemaakt.

Corona herstelzorg

Corona is een hardnekkig virus dat veel invloed heeft op verschillende lichaamsfuncties, zoals longen, hart, geur/smaak, spieren & conditie. Veel mensen die COVID-19 hebben doorgemaakt, ervaren fysieke beperkingen.

Team MCZ helpt je te herstellen van de gevolgen van je Coronabesmetting. In de afgelopen periode hebben we al veel lotgenoten van je mogen begeleiden naar duurzaam herstel.

Corona herstelzorg richt zich op het verbeteren van het dagelijks functioneren en fysiek herstel.

Intake corona herstelzorg

We starten met een intakegesprek en doen een aantal testen om je huidige conditie in kaart te brengen. Op basis van de uitkomsten van de testen stellen we een trainingsprogramma voor je op. Indien nodig komen we bij de start van je behandeling bij je thuis. Zodra het weer beter gaat, kom je naar een van onze praktijken.

Revalidatie corona

Het accent van de revalidatie ligt op het verbeteren van je algemene conditie en je spierkracht. Onder begeleiding van je vaste fysiotherapeut train je twee tot drie keer per week. Afhankelijk van de mate van je fysieke beperkingen en je herstel bepalen we samen hoe lang je bij ons revalideert. Sommige coronapatiënten trainen een aantal weken bij ons en anderen hebben enkele maanden nodig om voldoende te herstellen. Mocht het nodig zijn - en uiteraard in overleg met jou - schakelen we andere disciplines in. Alles in het teken van jouw duurzame herstel.

Jaron Brinkhuizen
Jaron Brinkhuizen | Geriatriefysiotherapeut

"Persoonlijke begeleiding van professionals is essentieel om te herstellen van dit hardnekkige virus."

Vergoeding basispakket

Om mensen die corona hebben gehad snel te kunnen helpen bij hun herstel, heeft de overheid de tijdelijke regeling Paramedische herstelzorg na COVID-19 ingesteld. Fysiotherapie na COVID-19 wordt nu onder voorwaarden vergoed uit het basispakket (met daarbij de wettelijke bepaling dat het eigen risico wordt aangesproken). Een aanvullende zorgverzekering heb je dus niet nodig.

Je huisarts of medisch specialist stelt vast of er sprake is geweest van COVID-19 en of je deze zorg moet krijgen. In een periode van zes maanden worden maximaal 50 behandelingen vergoed.

Afspraak maken om te werken aan je herstel?

Bel 050-527 16 13 of vul onderstaande formulier in, dat bellen we je zo snel mogelijk om een afspraak in te plannen.

Om gebruik te maken van de regeling Paramedische herstelzorg na COVID-19 heb je een verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig. Heb je verder nog vragen? Bel of mail ons gerust. We helpen je graag!

Aanmelding corona herstelzorg

Wanneer we je telefonisch niet snel genoeg kunnen bereiken, willen we je graag mailen.
Privacy
Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het online versturen van persoonsgegevens. Je gegevens zijn beschermd en worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

https://mcz.nl/media/promo/Coronaherstelzorg.mp4