Bereikbaarheid Omnium

Algemeen

Bereikbaarheid Omnium

Locatie Omnium is tussen 1 en 10 december 2021 minder goed bereikbaar

Werkzaamheden ring Groningen

Onze locatie het Omnium is door wegwerkzaamheden soms middels een omleiding bereikbaar.

Waar wordt naar toe gewerkt?
Na de ombouw van de zuidelijke ringweg is het Vrijheidsplein straks volledig ongelijkvloers. Dat betekent dat er straks geen kruisend verkeer meer is waardoor het verkeer beter doorstroomt en de verkeersveiligheid verbetert. Bij de Leonard Springerlaan verdwijnen de verkeerslichten. De westelijke ringweg gaat dan met een viaduct over de Concourslaan en de Leonard Springerlaan heen.

Stremmingen
De verbindingsweg tussen de rotondes bij de Laan Corpus den Hoorn is van woensdag 1 december 06.00 uur tot vrijdag 10 december 06.00 uur afgesloten voor verkeer in zuidelijke richting (naar Laan Corpus den Hoorn). Het autoverkeer kan omrijden via Hoogkerk of via het Julianaplein, de A28 en afrit Groningen-Zuid. Ook voor fietsers is de weg dicht. Zij kunnen omrijden via de Paterswoldseweg of de Piccardthoftunnel.

Autoverkeer vanaf de westelijke ringweg of vanaf het Julianaplein kan dus niet gebruikmaken van de rotonde om richting Laan Corpus den Hoorn, bijvoorbeeld naar het Martini Ziekenhuis, te rijden. De rotonde is wel open voor verkeer van of naar Drachten.

Omleiding autoverkeer
Autoverkeer vanaf de westelijke ringweg en het Julianaplein rijdt verder over de N7 richting Hoogkerk en gaat daar via de rotondes terug de N7 op om vervolgens afrit 36 Groningen-West richting Laan Corpus den Hoorn te nemen. Een andere optie is via het Julianaplein naar de A28 en afrit Groningen-Zuid. Op de kaart hierboven zijn de omleidingen voor autoverkeer in het groen weergegeven.

Omleiding fietsers
Fietsers tussen de Laan Corpus den Hoorn en het Stadspark kunnen omrijden via de Piccardthoftunnel of via de Paterswoldseweg en Concourslaan. Op bovenstaande kaart zijn dat de oranje routes.