Bereikbaarheid Omnium

Algemeen

Bereikbaarheid Omnium

Locatie Omnium is tussen 3 en 20 september minder goed bereikbaar

Werkzaamheden ring Groningen

Onze locatie het Omnium is door wegwerkzaamheden aan het Vrijheidsplein en de Leonard Spingerlaan in september soms middels een omleiding bereikbaar.

Waar wordt naar toe gewerkt?

Na de ombouw van de zuidelijke ringweg is het Vrijheidsplein straks volledig ongelijkvloers. Dat betekent dat er straks geen kruisend verkeer meer is waardoor het verkeer beter doorstroomt en de verkeersveiligheid verbetert. Bij de Leonard Springerlaan verdwijnen de verkeerslichten. De westelijke ringweg gaat dan met een viaduct over de Concourslaan en de Leonard Springerlaan heen.

Tijdelijke wegen en stremmingen.

We bouwen tijdelijke wegen vanaf de westelijke ringweg naar de rotondes Laan Corpus den Hoorn en de tijdelijke verbindingsweg vanaf het Julianaplein richting de westelijke ringweg (zie de oranje lijnen op de afbeelding rechtsonder). Als de tijdelijke wegen in gebruik zijn, zijn vanaf september 2021 twee afslagen twee jaar afgesloten voor het verkeer. Verkeer vanaf de westelijke ringweg kan niet naar de Leonard Springerlaan en verkeer vanaf de Leonard Springerlaan kan niet richting het Vrijheidsplein. Dit doen we om veilige werkruimte te hebben voor het bouwen van het nieuwe viaduct. Om het verkeer veilig door te kunnen laten rijden is ook de aansluiting van het Vrijheidsplein richting de Leonard Springerlaan in deze periode afgesloten.

Stremmingen.

Voordat het verkeer over de tijdelijke wegen kan rijden, is er tussen 3 en 20 september een aantal extra (weekend)stremmingen gepland rond de Leonard Springerlaan en het Vrijheidsplein. Zie hieronder een overzicht. Op www.groningenbereikbaar.nl kunt u de omleidingsroutes vinden.

  • Van vrijdag 3 september 22.00 uur tot maandag 6 september 06.00 uur is het volledige kruispunt richting het Vrijheidsplein dicht. Verkeer vanaf het Julianaplein en het Vrijheidsplein kan de westelijke ringweg wel op rijden, hier is slechts één rijstrook dicht.
  • Van maandag 6 september 22.00 uur tot maandag 20 september 06.00 uur is de Leonard Springerlaan afgesloten voor verkeer naar de westelijke ringweg en het Vrijheidsplein. Ook kan verkeer vanaf de westelijke ringweg niet naar de Leonard Springerlaan.
  • Van vrijdag 17 september 22.00 uur tot maandag 20 september 06.00 uur is de afrit vanaf het Julianaplein richting de westelijke ringweg afgesloten.