Artrose? Kom in beweging!

Fysiotherapie

Artrose? Kom in beweging!

Uit onderzoek blijkt (2015) blijkt dat 1,2 miljoen mensen in Nederland lijden aan artrose in gewrichten. Oefentherapie bij artrose van knie en heup is bewezen effectief. De behandeling van artrose is gebaseerd op drie pijlers: onderzoek, oefentherapie en leefstijladvies.

Wat is artrose?

Artrose is een veel voorkomende reumatische aandoening. Het kraakbeen in het gewricht wordt steeds zachter, waardoor het omliggende bot vervormt. Hierdoor ontstaan aan de rand van het gewricht zichtbare en voelbare knobbels. Deze zorgen ervoor dat het gewricht minder soepel beweegt, waardoor ook zenuwen beknellen. Dit veroorzaakt pijn, gevoelloosheid en krachtverlies. Artrose komt het meeste voor in nek, rug, heupen, knieën, vingers en tenen. De aandoening kan het dagelijkse leven behoorlijk belemmeren; eenvoudige handelingen als zitten en staan of traplopen verlopen vaak moeizaam en is pijnlijk. Artrose is een chronische aandoening. Genezen is niet mogelijk, maar er is wel degelijk iets aan te doen!

Bewegen bij artrose helpt!

Onderzoek, oefentherapie en leefstijladvies zijn onderdeel van het programma. We helpen uw gewrichten soepel te houden en uw spieren te trainen. U wordt meerdere malen getest op spierkracht, mobiliteit, balans, coördinatie en stabiliteit om de voortgang te meten en daarnaast is er aandacht voor je lichaamshouding en hoe om te gaan met pijn.

Het programma bestaat uit 12 behandelingen (vanuit de basisverzekering vergoed), waarna we vervolgopties bespreken. Daarbij kunt je denken aan het volgen van een vervolg beweegprogramma, maar wellicht draagt een actieve en gezonde leefstijl ook bij tot beter omgaan met artrose.

Afspraak maken?

Bel 050-527 16 13 of vul onderstaand aanmeldingsformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om je eerste afspraak in te plannen.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?