We gaan weer open!

Fysiotherapie

We gaan weer open!

Met ingang van maandag 8 juni kunnen we iedereen weer helpen! Althans, op het gebied van fysiotherapie, want indoor sportactiviteiten mogen we nog niet aanbieden. We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om ons centrum in te richten volgens strikte protocollen. Daarom kunnen we, met inachtneming van de richtlijnen van het KNGF, het RIVM en de Rijksoverheid, veilig en verantwoord volledig opschalen naar reguliere zorg. Dit houdt in dat iedereen die niet onder de corona-risicogroep valt (denk hierbij aan verkoudheidsklachten) van harte welkom is en face-to-face behandeld kan worden. Om het risico op verspreiding van het coronavirus te beperken, blijven we uiteraard wel werken volgens een streng veiligheidsbeleid. In het hiernavolgende vind je alle informatie. En heb je nog vragen? Bel of mail gerust, we helpen je graag!

Een fysiotherapie-afspraak maken: informatie voor cliënten die al voor de intelligente lockdown in behandeling waren

Was je op of rond 16 maart onder behandeling bij ons? Dan hoef je niets te doen. Jouw fysiotherapeut neemt contact met je op om een nieuwe afspraak te maken. Je mag natuurlijk ook zelf direct bellen of mailen.

Een fysiotherapie-afspraak maken: informatie voor nieuwe cliënten

Ben je nieuw bij MCZ of was je voor 16 maart jl. nog niet in behandeling bij ons? Dan kun je je voor fysiotherapie aanmelden door hieronder je gegevens in te vullen. Wij bellen je dan om een afspraak voor een intakegesprek en aansluitend de eerste behandeling te maken. Je kunt natuurlijk ook zelf direct bellen of mailen.

Triage

Om de toestroom van nieuwe patiënten in goede banen te leiden, werken we voorlopig met een triageteam. Na aanmelding word je door een triagetherapeut gebeld, om te bepalen welke fysiotherapeut het meest geschikt is voor jouw klacht of aandoening.

Aanmelding fysiotherapie

Wanneer we je telefonisch niet snel genoeg kunnen bereiken, willen we je graag mailen.
Geef een korte beschrijving van je probleem of klacht.
Privacy
Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het online versturen van persoonsgegevens. Je gegevens zijn beschermd en worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Informatie voor bezoekers van MCZ

Voorafgaand aan je bezoek

Gezondheid

Als je één van de volgende vragen met ‘ja’ beantwoordt, moet je je afspraak annuleren. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.

 • Heb je nu corona?
 • Heb je nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Ben je genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heb je één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
 • Heb je huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Ben je in thuisisolatie?
 • Woon je in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Bij oefentherapie: sportkleding aan, handdoek en tasje mee

 • De kleedkamers, doucheruimten en lockers mogen niet gebruikt worden. Wanneer je fysiotherapeutische behandeling bestaat uit oefentherapie in de oefenzaal, kom dan in sportkleding naar de praktijk. Neem in dit geval ook een grote handdoek en een tasje voor je persoonlijke spullen mee.

Tijdens je bezoek

Receptie en wachtruimte

 • Kom alleen. Als het echt niet anders kan, mag één ouder of begeleider meekomen.
 • Kom niet te vroeg, maximaal vijf minuten voor aanvang van je afspraak.
 • Meld je bij de balie.
 • Bij binnenkomst vragen we je om je handen te desinfecteren. We verzoeken je daarna je gezicht en je mobiele telefoon niet meer aan te raken.
 • Vervolgens lopen we een korte vragenlijst met je door.
 • Neem plaats, je fysiotherapeut komt je halen.
 • Ook als je voor oefentherapie naar de oefenzaal moet, verzoeken we je om plaats te nemen in de wachtruimte. Je wordt opgehaald door je fysiotherapeut.

Behandelkamer en oefenzaal

 • Loop via de aangegeven route en volg de aanwijzingen van de fysiotherapeut op.
 • Maak apparatuur na elk gebruik schoon.

Vertrek

 • Verlaat na je behandeling zo snel mogelijk de praktijk via de aangegeven looproute.

Hygiëne

Handhygiëne

Bij deze virusuitbraak blijken handen een belangrijke bron van besmetting te zijn. Daarom word je gevraagd om je handen te desinfecteren en kun je geen gebruik maken van kleedkamers, douches en toiletten (er is één toilet toegankelijk voor noodgevallen). Ook is er geen koffie- en theeservice. In de behandelkamers en oefenzaal hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.

Anderhalvemeter-eis

In ons centrum proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren. Volg de aangegeven looproutes en blijf steeds op afstand van onze medewerkers en van andere patiënten.