Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis: sporten voor het zieke kind!

MVO

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis: sporten voor het zieke kind!

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis (VBK) zet zich in om het verblijf van kind en ouder in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Met Sporten voor het zieke kind wordt sponsorgeld ingezameld; sporters, sportscholen en bedrijven kunnen zich opgeven om met elkaar te sporten voor het zieke kind. Als trotse nieuwe partner van de stichting begeleiden wij, samen met Het Omnium, de sporters die dit jaar deelnemers aan de Marathon van New York en de Col du Galibier.

Marathon van New York

Vrienden van Beatrix Kinderziekenhuis is enorm trots dat ook dit jaar weer een mooie groep enthousiaste lopers aan de start staat van de ‘Marathon der Marathons. Voor de editie van dit jaar kun je je niet meer inschrijven, maar voor 2021 zijn er weer gegarandeerde startbewijzen beschikbaar.

Col du Galibier

Staat de legendarische Col du Galibier op jouw bucketlist? Dan is dit je kans! De Col du Galibier is een van de meest fameuze passen in de Franse Alpen. Het is een klim die je als wielrenner één keer in je leven moet hebben gedaan. En daarbij een prachtige manier om geld in te zamelen voor het Beatrix Kinderziekenhuis!

Meer informatie of direct aanmelden?

Klik hier om naar de website van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis te gaan.

Over Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf van kind en ouder in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. De stichting doet dit onder andere door fondsen te werven, waarna projecten gefinancierd kunnen worden die als doel hebben het welzijn van zieke kinderen te bevorderen. Zo ondersteunt en realiseert de stichting verschillende projecten die het leefklimaat binnen het kinderziekenhuis verbeteren, zoals aankleding van de afdeling, herinrichting van de speelkamers, het financieren van theateractiviteiten en de inrichting van oudervoorzieningen. Daarbij helpen de Vrienden ook bij het realiseren van de aanschaf van bijvoorbeeld spelcomputers, iPads en lesmaterialen.
 Omdat deze voorzieningen en activiteiten buiten het reguliere ziekenhuisbudget vallen, zijn fondsen en donaties dus van groot belang voor ons!

Maatschappelijke betrokkenheid

De stichting zoekt contact met bedrijven, instellingen en particulieren die graag een goed doel willen ondersteunen vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid. Vanuit de overheid en het ziekenhuis zijn er helaas niet genoeg financiële middelen om de wensen van het Kinderziekenhuis te realiseren. De stichting ondersteunt en beheert de schenkingen en donaties op een zorgvuldige manier.