Nieuw! Psychosomatiek.

Fysiotherapie

Nieuw! Psychosomatiek.

Om onze clienten optimaal van dienst te zijn, zijn wij met Inter-Fysio een samenwerkingsverband op het gebied van psychosomatiek aangegaan. Vanaf heden kun je bij MCZ De Rokade elke dinsdag terecht bij een psychosomatisch fysiotherapeut.

Spreekuren psychosomatische fysiotherapie

Elke dinsdag

  • 08.00 -12.00 uur
  • 16.00 - 18.00 uur

Psychosomatisch fysiotherapeut

  • Robert van der Noord (Inter-Fysio)

Psychosomatiek

Psychosomatiek kijkt naar het verband tussen lichaam, geest en leefomgeving. De psychosomatische fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met stress, en klachten als pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden. Vaak is er dan sprake van ‘psychosomatische klachten’: lichamelijke klachten waarbij psychische en sociale factoren een rol spelen.

Psychosomatische klachten kunnen zich bijvoorbeeld uiten in vermoeidheid of onbegrepen pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst.

De psychosomatisch fysiotherapeut begeleidt je in het herstellen van het evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Hij betrekt de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling, waaronder je leef- en werkomstandigheden.

Voor de behandeling van psychosomatische klachten is soms samenwerking met andere deskundigen nodig. De psychosomatisch fysiotherapeut van Inter-Fysio werkt – met jouw toestemming – samen met de verwijzend arts, een psycholoog, een bedrijfsarts of andere zorgverleners.

Vergoeding

Inter-fysio heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Heb je een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking? Dan krijg je je behandelkosten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je polisvoorwaarden. Dit kun je controleren op de website van je zorgverzekeraar.

Meer informatie of afspraak maken?

Neem contact op met de Klantenservice van MCZ, we helpen je graag! Voor het maken van een afspraak kun je je ook online aanmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?