Het Omnium!

Het Omnium!

In het najaar van 2018 zijn vijf andere organisaties een intensieve samenwerking aangegaan in het Topsport Zorgcentrum. Onze gezamenlijke doel: de beste sportzorg leveren voor de Noordelijke (top)sporter en daarnaast een breed aanbod te bieden t.a.v. (preventief) bewegen. Onder de naam Het Omnium werken Topdiëtisten, Inter-Psy, Lode Holding, Martini Ziekenhuis, Schutrups Exloo en MCZ samen aan het optimaliseren van sport- en beweegzorg in Groningen. Hiervoor hebben we in gezamenlijkheid drie labels ontwikkeld.

Herstellen, presteren, fit zijn

Het Omnium heeft onder de labels 'herstellen, presteren en fit zijn' voor alle Noordelingen een aanbod om de gezondheid te werken. Met sportartsen, orthopeden, fysiotherapeuten, diëtisten, podologen, psychologen, bewegingswetenschappers, fysiek trainers en andere experts op het gebied van gezondheid maken we maximaal gebruik van elkaar en de meest moderne faciliteiten.

Herstellen door sportmedisch aanbod

Fysieke en mentale begeleiding aan top- en breedtesporters met blessures die aan sporten en bewegen zijn gerelateerd.

Presteren van (top)sporters met begeleiding

Begeleiding voor individuele sporters en teams die het maximale uit zichzelf willen halen.

Fit zijn

Stimuleren van gezonde leefstijl voor het individu als voor organisaties die daar belang bij hebben (bedrijven, zorgverzekeraars, maatschappelijke organisaties).

MCZ in het Omnium

Het Omnium is een unieke bundeling van krachten en sluit daarom naadloos aan bij onze speerpunten ten aanzien van samenwerken in sport en bewegen. In Het Omnium richten we ons in eerste instantie op sport performance: voorkomen, analyseren en behandelen van sportblessures en prestatieverbetering.

We werken al jaren samen met onder andere Donar, Lycurgus en FC Groningen en verzorgen voor diverse sportverenigingen de sportmedische en fysieke begeleiding. Elke sporter kan bij ons terecht; of dat nu een topsporter is of iemand die graag wandelt. Ons expertise team in het Omnium bestaat uit gespecialiseerde fysiotherapeuten, performance trainers, inspanningsfysiologen en bewegingswetenschappers.

Een gezonde leefstijl en vitaliteit vinden we ook belangrijk en dus richten we ons niet alleen op sporters, maar ook op iedereen die (weer) in beweging wil komen. Voor meer informatie over leefstijl en fitness klik hier.

Welkomstwoord door Hans Nijland, directeur van FC Groningen
Presentatie Het Omnium door projectleider Steven Hamstra
Presentatie over MCZ door Nitzan Hadash
Hans Feenstra (voorzitter Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis) en Gerard Kemkers (Manager Topsport & Talentontwikkeling FC Groningen) op de fietsergometer
Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst, door Nitzan Hadash (MCZ)

Het Omnium online

Twitter: https://twitter.com/HetOmnium

Facebook: https://www.facebook.com/HetOmniumGroningen

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/het-omnium/

Instagram: https://www.instagram.com/hetomnium/

Klik hier om de website van Het Omnium te bekijken.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?