MCZ doet weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge!

MCZ doet weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC)! De NDC is een wandelevene-ment dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Uiteraard mag iedereen meedoen en we hopen op een grote opkomst. Want bewegen is goed voor iedereen en samen wandelen is leuk!

Het doel

Het doel is in 20 weken te trainen richting een afsluitende vierdaagse in september. De wandeltrainingen worden gegeven vanuit onze locatie in Groningen en worden verzorgd door gekwalificeerde beweegadviseurs. In kleine stappen trainen we voor de Nationale Diabetes Challenge Week eind september. De doelstelling is om in die week vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in onze eigen omgeving en de laatste dag (zaterdag 29 september) op het Challenge Diabetes Festival, waar alle deelnemers uit het hele land de laatste kilometers afleggen en finishen.

Gratis!

Het wandelprogramma bestaat uit:
› 20 wekelijkse wandeltrainingen van 1 uur
› T-shirt
› deelname aan de vierdaagse 
  inclusief entree voor de slotdag in Papendal

Trainingsdagen, tijden
en aanmelden

MCZ Groningen: 
wandeltrainingen met begin- en eindpunt Sportlaan 2.1
vanaf 2 mei: elke woensdag 10.00 - 11.00 uur

Aanmelding: vol=vol
Wil je meedoen? Schrijf je dan snel via deze link in:
inschrijven Nationale Diabetes Challenge

Nationale Diabetes Challenge

Over de NDC

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2016 bracht de NDC ruim 2600 mensen met diabetes in beweging. De stichting van de oud olympisch volleybalkampioen wil dat aantal dit jaar verdubbelen. 

Voor wie?

De NDC is in eerste instantie bestemd voor diabetes patiënten. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9200,-. En dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. En toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk. De NDC helpt hen daarbij en MCZ draagt dit initiatief een warm hart toe.

Kijk voor meer informatie op:
nationalediabeteschallenge.nl 
bvdgf.org

MCZ Groningen

Sportlaan 2.1
9728 PH Groningen
T 050 527 16 13

MCZ Haren

Mellenssteeg 41a
9753 HL Haren
T 050 534 72 51

HKZ Gecertificeerd