Medische beweegprogramma’s

Bewegen is goed voor iedereen, juist voor mensen die tijdelijk of permanent een zwakkere conditie hebben of minder goed kunnen bewegen. MCZ biedt daarom een breed pakket medische beweegprogramma's aan, onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Er zijn trainingscursussen specifiek voor patiënten met: COPD, Diabetes I, osteoporose, artrose, langdurige lage rugklachten, kanker, hartproblemen (hartrevalidatie), overgewicht en chronische pijnklachten. Voor ouderen en kwetsbare ouderen starten we binnenkort met een cursus valpreventie. Zwangerschap is geen ziekte, maar juist in deze periode ontstaan vaak problemen in het bekkengebied. Om je goed voor te bereiden op de bevalling en om bekkenproblemen in de toekomst te voorkomen, kun je bij ons het YVLO ZwangerFit programma volgen. En voor pas bevallen moeders is er MamaFit. Hiermee kun je verantwoord ontzwangeren en je conditie snel weer opbouwen.

Fit op Weg

Fit op weg is voor je geschikt wanneer je één van onderstaande klachten hebt:
- Moeilijk bewegen
- Zwaar gevoel in armen of benen
- Stijve spieren of gewrichten
- Vermoeidheid
- Conditieverlies

YVLO-ZwangerFit

Tijdens je zwangerschap krijgt je lichaam best veel te verduren. Spieren verzwakken, je gewicht neemt toe, je conditie af en je wordt steeds minder mobiel. Er vinden met name grote veranderingen plaats in de belasting van je rug, bekken, bekkenbodemspieren en hormoonhuishouding.

MamaFit

Wil je na je bevalling weer zo snel mogelijk fit en sterk zijn? MamaFit helpt je bij het herstel van je lichaam na je zwangerschap en bevalling. Je wordt begeleid door twee deskundige coaches: een YVLO-opgeleide beweegdocente en een bekkenbodemfysiotherapeute. Samen met hen werk je aan het opbouwen van je conditie en spierkracht, waarbij veel aandacht aan de bekkenbodemspieren wordt besteed. Met het MamaFit-programma versnel je het herstelproces van je lichaam en geest.

Beweegprogramma voor mensen met
Diabetes type II

Diabetes II is een vorm van suikerziekte. Bij diabetes II is er te weinig insuline in het lichaam en het gevolg hiervan is dat de bloedglucose niet goed geregeld wordt door het lichaam. Te weinig insuline in het lichaam resulteert in een te hoge bloedglucosewaarde, de insuline kan niet voldoende suiker/glucose uit het lichaam halen. 

Beweegprogramma voor mensen met
Artrose

Artrose is de meest voorkomende aandoening van het bewegingsapparaat. Mensen met artrose in heup of knie kunnen bij ons terecht voor een beweegprogramma dat is ontwikkeld door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Privacy Policy
MCZ hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. MCZ houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
› Klik hier voor onze Privacy Policy   › Klik hier voor onze Cookie verklaring

MCZ Groningen

Sportlaan 2.1
9728 PH Groningen
T 050 527 16 13

MCZ Haren

Mellenssteeg 41a
9753 HL Haren
T 050 534 72 51

HKZ Gecertificeerd