Klachten voorkomen met de Gezondheidscheck

Klachten voorkomen met de Gezondheidscheck

Binnen de bevordering van een gezonde leefstijl, is preventie een belangrijk speerpunt van MCZ. We zetten ons in om ziekten en complicaties te voorkomen of in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. Daarom bieden we de mogelijkheid om je gezondheid te laten testen. De Gezondheidscheck is een eerste screening, welke bestaat uit zeven verschillende metingen. Het is een eenvoudig en effectief onderzoek, gericht op specifieke risico's als osteoporose, hart- en vaatziekten, diabetes mellitus, obesitas en COPD. De resultaten van de Gezondheidscheck geven je inzichten om je leefstijl gericht te verbeteren.

Gezondheidscheck

Het onderzoek vindt plaats op onze locatie in Groningen en wordt door een beweegadviseur of bewegingswetenschapper afgenomen. We beginnen met een kennismakingsgesprek, waarin ook eventuele klachten in kaart gebracht worden.

We meten:

  • gewicht
  • vetpercentage
  • bloeddruk
  • bloedsuiker
  • cholesterol
  • longfunctie

We nemen de resultaten uitgebreid met je door en kunnen je voorzien van een geheel vrijblijvend advies. Denk hierbij aan een persoonlijk beweegprogramma in combinatie met coaching op het gebied van voeding. Een fysiotherapeutisch oefentraject en een uitgebreide lichamelijke test behoren ook tot de mogelijkheden. Hierbij word je getest op conditie, kracht, stabiliteit, mobiliteit, balans en coördinatie.

Praktische informatie

Het onderzoek zelf duurt ongeveer een kwartier. De afspraak duurt in totaal een half uur en je hoeft je hiervoor niet te verkleden. Uiteraard krijg je een uitdraai van de testresultaten mee. Heb je nog vragen? Bel of mail gerust, we helpen je graag!

Aanmelding en kosten

Je kunt telefonisch, per mail of aan de balie een afspraak inplannen. De kosten voor de Gezondheidscheck bedragen 46 euro (per pin te betalen).

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?