Elleboogklachten

Elleboogklachten

Bij MCZ nemen we elleboogklachten zeer serieus. We zetten ons in voor een verbetering van de elleboogzorg in Nederland en maken daarom deel uit van de Elleboogkliniek. Daarnaast hebben we binnen ons centrum een hooggespecialiseerd Elleboogteam, bestaande uit manueel therapeuten, orthopedische fysiotherapeuten en sportfysiotherapeuten. De leden hebben elk hun eigen specialisme op het gebied van het gewricht en het herstelproces. We werken nauw samen met specialisten van het Martini Ziekenhuis. In dit kader houden we regelmatig een gezamenlijk spreekuur voor mensen met acute of chronische elleboogklachten.

Kim Polling, Judoka, viervoudig Europees kampioen Voor de revalidatie van mijn ellebogen werd ik door mijn orthopeed doorverwezen naar MCZ. Wat bij binnenkomst meteen opvalt is de professionele en sportieve sfeer die er hangt en het enthousiasme dat zowel de fysiotherapeuten als de patiënten uitstralen tijdens de revalidatie. Ook is het fijn dat er een duidelijk behandelplan wordt opgesteld, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Zorg op maat

Klachten aan de elleboog komen voor bij zowel jong als oud en kunnen zeer divers zijn. Dit maakt het revalidatieproces voor elke cliënt anders. Daarnaast verschillen de doelstellingen van een behandeltraject per persoon. Dit kan uiteenlopen van goed functioneren in het dagelijkse leven tot het kunnen bedrijven van topsport. Vanuit een multidisciplinaire aanpak bieden we zorg op maat, met aandacht voor jou. Niet alleen voor je klacht of probleem, maar ook voor de weg die we samen gaan bewandelen om je doel te bereiken. Wij hebben de kennis en ervaring om je te helpen, jij hebt wensen, eisen en verwachtingen. Jouw visie vinden we net zo waardevol als onze expertise en nemen we daarom graag mee in het behandelplan.

Meten is weten

Tijdens het revalidatieproces spelen metingen een belangrijke rol. Van het begin tot het einde. Op basis van tussentijdse testresultaten wordt het revalidatieproces indien nodig bijgesteld om tot het optimale herstel te komen en de geformuleerde doelen te behalen. De revalidatie is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken en de meest recente ontwikkelingen op het gebied van elleboogrevalidatie.

Het behandeltraject

Wat kun je van ons verwachten? Je krijgt een fysiotherapeut van het Elleboogteam toegewezen, met wie je gedurende het gehele revalidatietraject een directe communicatielijn hebt. We beginnen met een intakegesprek, waarin we onderzoek verrichten en je klachten en persoonlijke doelstellingen in kaart brengen. Aan de hand daarvan stellen we een revalidatieplan op. In de eerste fase van je revalidatie richten we ons op vermindering van pijn, afname van zwelling en herstel van de beweeglijkheid van de elleboog. Dit kunnen we bewerkstelligen middels fysiotherapeutische behandelingen en oefentherapie. Voor een goed resultaat zul je in de meeste gevallen je oefeningen zowel bij ons op de praktijk als thuis moeten doen. Als de beweeglijkheid van de elleboog hersteld is, beginnen we met krachtoefeningen. Het doel hiervan is het vergroten van belastbaarheid van de elleboog. In het geval waarin je doelstelling het terugkeren naar de sport is, gaan we sportspecifiek aan de slag. Vanuit de multidisciplinaire aanpak, kunnen we gebruik maken van Biodex, Spartanova, Echografie, Dry Needling en Shockwave therapie. Deze combinatie van meet-, trainings- en behandelmethoden maakt ons uniek in Noord-Nederland.

De beste mensen staan voor je klaar

Bij MCZ staat een team van specialisten voor je klaar. Je wordt geholpen door bevlogen mensen die niet alleen zichzelf voortdurend willen ontwikkelen, maar ook het vakgebied waar ze van houden. Immers, als wij het beste uit onszelf én onze specialismen halen, stellen we onze cliënten in staat het beste uit zichzelf te halen. Het is dan ook geen wonder dat we intensief samenwerken met topsport organisaties als Abiant Lycurgus, Donar en FC Groningen. Daarnaast werkt MCZ vanuit de sectie Wetenschap samen met de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Samen met specialisten van het Martini Ziekenhuis Groningen houden we spreekuren in het ziekenhuis voor mensen met acute en chronische elleboogklachten.

Stichting Elleboogkliniek.nl is een landelijk initiatief om de behandeling van elleboogklachten in Nederland te verbeteren. Het doel van Elleboogkliniek.nl is de beste zorg te bieden voor mensen met elleboogklachten, middels een multidisciplinaire benadering. Elleboogkliniek.nl heeft meerdere elleboogspecialisten (orthopeden en fysiotherapeuten) aan zich verbonden. In Noord-Nederland hebben Carina Gerritsma (orthopedisch chirurg Martini Ziekenhuis Groningen) en Nitzan Hadash (manueel therapeut MCZ Groningen) de krachten gebundeld om de behandeling van elleboogklachten te verbeteren.

Elleboogkliniek