Schouderklachten

Schouderklachten

Heb je schouderklachten, blijf er niet te lang mee rondlopen, want schouderklachten zijn pijnlijk en langdurig van aard.

Schouderklachten zijn complex

Schouderklachten zijn over het algemeen vervelende klachten, waarvan je langdurig last kunt hebben. Het is daarom belangrijk dat schouderklachten vroegtijdig worden herkent en erkent. Blijf daarom niet te lang rondlopen met een pijnlijke schouder, want met vroegtijdig behandelen, bespaar je veel leed. Omdat de schouder een zeer gecompliceerd gewricht is, is het van belang dat bij klachten de juiste diagnose wordt gesteld. Ga daarom naar een gespecialiseerde fysiotherapeut, die is aangesloten bij een Schoudernetwerk.

Expertise schouderklachten

Ons Schouder Expertise Team, bestaat uit ervaren en gespecialiseerde fysio- en manueel therapeuten. Zij werken intensief samen met de sportartsen in Het Omnium (Topsportzorgcentrum) en orthopeden van het Martini Ziekenhuis Groningen. Onderdeel van die samenwerking is een gezamenlijk schouderspreekuur voor mensen metlangdurige schouderklachten in het Martini Ziekenhuis. Tijdens dit spreekuur onderzoeken de gespecialiseerd schouder orthopeed en fysiotherapeut van MCZ je klachten zorgvuldig. Afhankelijk van de diagnose, wordt het behandeltraject uitgestippeld. Een intensief revalidatietraject of misschien toch een operatie. Ongeveer 70% van de schouderklachten wordt overigens opgelost door een intensief behandeltraject te volgen bij een gespecialiseerd schouder fysiotherapeut.

MCZ is aangesloten bij het Schoudernet Noord. Een netwerk van fysiotherapeuten in het Noorden, waar de meest actuele kennis over schouderklachten gedeeld wordt.

Wat kun je verwachten van het Schouder expertise team MCZ?

  • Jouw revalidatie is altijd maatwerk en je kunt rekenen op een gespecialiseerdefysiotherapeut die jou helpt;
  • Met evaluaties en testen volgen we je voortgang nauwkeurig en indien nodig word je behandelplan in overleg met jou aangepast;
  • We gebruiken moderne test- en (PhysioPlux, Biodex, echografie) trainingsapparatuur;
  • Indien nodig schakelen we met de afdeling orthopedie van het Martini Ziekenhuis of je eigen orthopeed.
  • Onze behandelmethodes worden uitgevoerd volgens de laatste wetenschappelijk inzichten en methodes.

Testen: alles voor optimaal herstel!

Bij schouder revalidaties vinden wij testen een heel belangrijk onderdeel, omdat je hierdoor het meest optimale herstel bereikt.

Interessant om te weten: Wij verzamelen data van al onze cliënten met schouderklachten en gebruiken deze om bij te dragen aan het continue verbeteren van behandelmethodes. Dat doen we in samenwerking met met medisch specialisten, sportorganisaties en kennisinstellingen en dat is van grote waarde voor de schouderrevalidatie in het algemeen.

Zorgverzekering

De kosten van de behandeling worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Wil je van je schouderklachten af?


Maak een afspraak: 050-527 16 13 of klik op de button, dan bellen wij jou!

Afspraak maken fysiotherapie schouder