FysioTopics Zorgplan Nekpijn: de beste aanpak voor nekpijn

FysioTopics Zorgplan Nekpijn: de beste aanpak voor nekpijn

Nekpijn is vervelend en zorgt ervoor dat je niet vrij kunt bewegen. Om je heen kijken of autorijden wordt plotseling een pijnlijke gebeurtenis. Zo maar ineens, doordat je een verkeerde beweging hebt gemaakt of juist geleidelijk. Nekpijn is lastig en komt altijd ongelegen. Na rugpijn is het de meest voorkomende klacht met betrekking tot bewegen. Eigenlijk krijgt iedereen er weleens mee te maken in mindere of meerdere mate.

FysioTopics

MCZ is aangesloten bij FysioTopics, een kwaliteitsvereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken. Praktijken die staan voor de beste zorg voor hun patiënten en die zich continu inzetten voor verbetering. FysioTopics ontwikkelt zorgplannen die jou als patiënt daadwerkelijk verder helpen.

Zorgplan Nekpijn

Een goede behandeling van nekpijn zorgt ervoor dat je snel en juist ook goed herstelt. Dit zodat je weer pijnvrij kunt bewegen en uw dagelijkse activiteiten kunt doen. Niet alleen is snel herstellen van groot belang, juist ook een duurzaam en blijvend herstel is belangrijk. Om je de beste zorg te bieden voor je nekpijn en je snel en duurzaam van je pijn af te helpen, hebben we een speciaal programma ontwikkeld. Het Zorgplan Nekpijn is een geprotocolleerd programma. Dit zorgplan is ontwikkeld door professionals op het terrein van nekpijn en biedt je de best mogelijke zorg voor je nek. Met het Zorgplan Nekpijn kun je rekenen op goede en vertrouwde zorg waarmee je verder komt. Nu en in de toekomst.

Nitzan Hadash
Nitzan Hadash | Bewegingswetenschapper

Met FysioTopics gebruiken we de laatste wetenschappelijke inzichten en richtlijnen om tot de beste zorg te komen. Streven is een duurzaam, liefst blijvend herstel. 

Persoonlijke aanpak 

De zorg voor je nekpijn begint op het moment dat je je bij ons meldt. In ons centrum gaan we direct aan de slag en bepalen we wat de oorzaak is van je nekpijn. Door dit direct te doen, kunnen we een goede inschatting maken van de benodigde behandeling om je weer pijnvrij te krijgen. Geen nekpijn is hetzelfde en de behandeling is dan ook persoonlijk maatwerk. In het zorgplan onderscheiden we vier soorten nekpijn. Dit is afhankelijk van de verschijnselen waar je last van hebt. De aanpak van je nekpijn bestaat uit een combinatie van behandelingen, oefeningen en metingen. De behandeling kan variëren van zes weken tot twaalf weken.

Gericht op resultaat 

Het spreekt voor zich dat we constant bijhouden welke vorderingen je maakt. Zo weet je exact waar je aan toe bent en welke resultaten je kunt verwachten. Bij de afronding van je behandeling kun je in de meeste gevallen weer pijnvrij bewegen. Het Zorgplan Nekpijn vermindert de kans aanzienlijk dat je nekpijn in de toekomst weer terugkomt. Kwaliteit in zorg, voor jou! Zo noemen we dat.

Kwaliteit in zorg

Het Zorgplan Nekpijn wordt exclusief aangeboden door praktijken van FysioTopics, waaronder MCZ. Binnen deze vereniging ontwikkelen samenwerkende praktijken hoogwaardige zorgplannen voor klachten en aandoeningen. Deze zorgplannen staan voor de hoogste kwaliteit van zorg en worden ontwikkeld op basis van de landelijke richtlijnen en actuele wetenschappelijke inzichten. Met de zorgplannen van FysioTopics kun je rekenen op de best mogelijke zorg voor je klacht of aandoening.

Voordelen Zorgplan Nekpijn

  • direct aan de slag
  • persoonlijk behandeltraject
  • constante controle op voortgang en pijnafname
  • duurzaam pijnvrij na afronding
  • hoogwaardige kwaliteit o.b.v. de laatste richtlijnen en inzichten