75% maakt succesvolle rentree na gescheurde voorste kruisband

75% maakt succesvolle rentree na gescheurde voorste kruisband

Helaas een veel voorkomende knieblessure: een voorste kruisband gescheurd. Sporters kiezen meestal voor een operatieve reconstructie van de kruisband. Na de operatie volgt een intensief revalidatietraject bij de sportfysiotherapeut. Revalideren duurt ongeveer acht tot twaalf maanden.

Terugkeren na gescheurde kruisband knie

75% (landelijk 55%) van onze geblesseerde sporters keert succesvol terug na revalidatie van voorste kruisband knie. Meer dan 90% blijft daarna vrij van knieblessure (landelijk tot 80%). Bij MCZ|Het Omnium (Topsportzorgcentrum) in Groningen verdient iedere sporter een topsportbehandeling.

Meten is weten bij revalidatie voorste kruisband

Bij een succesvollerevalidatie van je voorste kruisband gaat het niet alleen om je knie. Je blessure heeft namelijk ook invloed op de rest van je lichaam. Naast de stabiliteit van je knie, gaat het ook om de opbouw en balans van je totale spierkracht en vergeet ook het psychologische aspect niet. Uit ervaring blijkt dat veel sporters bang zijn om opnieuw geblesseerd te raken. Optimaal herstel is daarom bij ons een totaal aanpak.

Naast het testen van de functie van je knie (sprongtesten), testen we ook je totale spierkracht (Biodex) en besteden we aandacht aan je bewegingstechniek en het vertrouwen in je lichaam gedurende de revalidatie. Er wordt dus niets aan het toeval over gelaten voor een succesvolle revalidatie.

Wouter Welling
Wouter Welling | Bewegingswetenschapper

"Met onze verzamelde onderzoeksdata, optimaliseren wij onze revalidatie aanpak continu".

Proces knie revalidatie

Samen met je fysiotherapeut doorloop je een revalidatieprogramma dat zich in eerste instantie afspeelt in de oefenzaal, maar op een gegeven moment kun je weer denken aan terugkeren in de sport. Dat is een spannend moment en om je daar goed in te begeleiden, organiseren we wekelijkse zaal- en veldtrainingen. Het doel is middels gedoceerd trainen te werken aan je rentree. Knie revalidatie is een lang en intensief traject, maar met de juiste begeleiding is optimaal herstel het resultaat. Vele sporters hebben dit traject succesvol doorlopen en sporten weer op het zelfde niveau.

“Wat ik goed vond aan de revalidatie bij MCZ was de oprechte betrokkenheid met mij. Er samen met mij alles uit willen halen. Dit motiveerde mij enorm, zeker als ik er even doorheen zat.”

“Bij MCZ is er veel persoonlijke begeleiding, ruimte voor eigen inbreng en een fijne sfeer om in te revalideren. Daarnaast is er ook vanuit andere fysio's daar, veel interesse in mijn voortgang. Dat deed mij goed!"

"Ik trainde zowel op kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. De metingen tussendoor met de Biodex en sprongtesten vond ik top, zo kon ik mijn voortgang goed volgen en wist ik dat ik op schema lag"

“Naast het behandelen van mijn knieblessure, was er ook aandacht voor de mens achter de blessure. Ze waren erg betrokken bij MCZ”

Aanmelden knie revalidatie

Afspraak maken kan telefonisch 050-527 16 13 of vul het formulier in, dan bellen we je voor een afspraak.

Wanneer we je telefonisch niet snel genoeg kunnen bereiken, willen we je graag mailen.
Privacy
Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het online versturen van persoonsgegevens. Je gegevens zijn beschermd en worden niet voor andere doeleinden gebruikt.