Shockwave bij chronische pijn in pezen

Shockwave bij chronische pijn in pezen

Heb je chronische pijn of een blessure die maar niet overgaat? Shockwave therapie is bewezen effectief bij chronische klachten aan pezen, zoals bijvoorbeeld een tennisarm, hielspoor, verkalking in de schouder, shin splits of een golfelleboog. In sommige gevallen kan zelfs een operatie voorkomen worden.

Behandeling

Shockwave is een effectieve behandeling bij hardnekkige blessures aan hiel, achillespees, kniepees, elleboog, schouder en scheenbeen. Het werkt met een apparaat dat geluidsgolven uitzendt, via op de huid aangebrachte gel. Deze geluidsgolven, instelbaar qua frequentie en kracht, verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je blessure zit. De bloedsomloop en de stofwisseling in het pijnlijke gebied herstellen zich; je lichaam wordt gestimuleerd om de blessure zelf te genezen. Doordat de klacht op weefselniveau aangepakt wordt, neemt de pijn af. De meeste patiënten  ervaren na een paar behandelingen al een enorme verbetering.

Chris  Volkers
Chris Volkers | Shockwave therapeut

We combineren Shockwave steeds vaker met echografie. Met een echo kunnen we namelijk snel en goed bepalen wat je pijn veroorzaakt en waar precies de oorzaak zit. Door echografie is bijvoorbeeld kalkafzetting in het schoudergewricht goed zien. Vervolgens kunnen we Shockwave gericht op die plek inzetten. De combinatie met echo maakt deze behandeling extra effectief.