Klachtenvrij bewegen met Redcord therapie

Klachtenvrij bewegen met Redcord therapie

Redcord therapie, officieel Neurac Treatment, is een behandelmethode die zich richt op het stimuleren en controleren van zwakke spieren. Doel is dat je weer klachtenvrij kunt bewegen. Het is een ingenieus systeem met touwen waarin je in de lucht hangt, uiteraard onder begeleiding van een hierin gespecialiseerde fysiotherapeut.

Direct resultaat

Fysieke inactiviteit of pijn kan leiden tot het deactiveren van één of meerdere spieren, waardoor andere spieren gaan compenseren en overbelast kunnen raken. Dit leidt vaak tot bewegingsproblemen en pijnklachten. Redcord therapie zorgt ervoor dat deze spieren opnieuw geactiveerd worden. Hierbij wordt gebruik van suspensie-training, met behulp van instabiele koorden en het eigen lichaamsgewicht. De behandeling is een 'evidence based' concept, gebaseerd op wetenschappelijke principes en gefundeerd met talrijke studies en publicaties. Patiënten ervaren vaak al na de eerste behandeling een duidelijke verbetering.

Robert van Leeuwen
Robert van Leeuwen | Fysiotherapeut

Voor de meeste patiënten voelt het in het begin wat vreemd aan. Logisch, daar hang je dan in de touwen... Maar dan voelen ze dat het werkt. Eerst verbazing, dan blijdschap. Daar kan ik echt van genieten. Collega's noemen me trouwens Robert Redcord, haha!

Spieren heractiveren

Een zwakke zone in het lichaam ontstaat door overbelasting, een blessure of een verkeerd bewegingspatroon. Ze leveren vaak problemen op bij sport, werk of dagelijkse bezigheden zoals het tillen van boodschappen. Met Redcord worden er door middel van het touwensysteem optimale prikkels het lichaam in gestuurd om de neuromusculaire controle te trainen. Hieronder verstaan we de bewustwording van je lichaamshouding ten opzichte van prikkels die van buitenaf komen. Door deze bewustwording houdt je lichaam beter controle op gewrichtsstabiliteit en lichaamshouding. Zo leert je lichaam op een nieuwe manier om spieren te heractiveren en worden zwakke zones omgezet naar sterke.

Behandeling

Redcord wordt in de meeste gevallen ingezet als extra, ondersteunende therapie. Het is effectief bij vrijwel alle klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, maar wordt het meest gebruikt bij klachten aan nek, schouder, (lage) rug en bekken. Nadat we samen je klachten in kaart hebben gebracht, word je in de meeste gevallen eerst in de behandelkamer behandeld. Aansluitend doen we met behulp van het Redcord systeem onderzoek naar je spieren: welke zijn inactief en welke zijn overbelast? Daarna kunnen we starten met de daadwerkelijke therapie, waarbij we de juiste spieren gericht trainen.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?