Zo fit mogelijk de operatie in met een pre-operatieve screening

Zo fit mogelijk de operatie in met een pre-operatieve screening

Mensen die een orthopedische operatie moeten ondergaan, adviseren we een fysiotherapeutische screening voorafgaand aan de operatie. Een goede conditie vóór de operatie helpt je om beter en sneller te herstellen. 

Pre-operatieve screening

De pre-operatieve screening is geschikt voor iedereen die geopereerd moet worden aan schouder, elleboog, pols, heup, knie of enkel. Het beste is om de screening zo vroeg mogelijk te laten uitvoeren, bij voorkeur zes weken voorafgaand aan je operatie. We doen specifieke krachtmetingen en nemen een conditietest bij je af. Vervolgens bespreken met jou de uitslag en geven je een advies mee hoe je je conditie voor de operatie het beste kunt behouden of verbeteren. Bijkomend voordeel is dat we deze resultaten tijdens je revalidatie kunnen gebruiken als nulmeting. Hiermee kunnen we je behandelplan perfect op maat maken. Het onderzoek wordt wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde fysiotherapeut en een bewegingswetenschapper en duurt een half uur.

Aanmelding en kosten

Om een afspraak te maken, kun je beste telefonisch contact met ons opnemen. Aan de hand van de aard van de operatie plannen we je bij de juiste deskundige in. 

De pre-operatieve screening wordt in de meeste gevallen als zitting fysiotherapie vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. Weet je niet precies hoe je verzekerd bent? We hebben contracten met alle zorgverzekeraars en kunnen - met jouw goedkeuring - je zorgpolis inzien. Zo weet je direct of fysiotherapie in je pakket zit, en hoeveel behandelingen. Bel gerust, we helpen je graag!