Pijn verminderen en sportprestaties verbeteren met KinesioTaping

Pijn verminderen en sportprestaties verbeteren met KinesioTaping

KinesioTaping wordt ingezet als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling. Het aanbrengen van de felgekleurde tape op specifieke lichaamsdelen draagt bij aan pijnvermindering en functieverbetering. Daarnaast heeft het positief effect op de kracht in het algemeen en het spieruithoudingsvermogen in het bijzonder.

Rekbaar

Kinesio tape is elastisch therapeutische tape en bestaat uit een katoenen strip met een zelfklevende laag van acrylaat. In tegenstelling tot traditioneel sporttape, is Kinesio tape rekbaar. De rekbaarheid bedraagt ongeveer 140% en is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Zodoende kunnen spieren enerzijds vrij bewegen en anderzijds niet te veel uitrekken. 

Drukvermindering en stabiliteit 

De tape zorgt voor drukvermindering tussen de huid en het onderliggende weefsel. Er ontstaat ruimte tussen de huid en spieren, waardoor zenuwuiteinden en bloedvaten beter gaan werken. Dit zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen, hetgeen de genezing bevordert. Daarnaast ondersteunt de tape het stabilisatiesysteem van het lichaam.   Door de ondersteuning van buitenaf, voelen zwakke, pijnlijke of beschadigde spieren minder stram en minder pijnlijk aan.

KinesioTape helpt bij:

  • Vermindering van de pijn
  • Vermindering van de zwelling
  • Verbetering van de houding
  • Verbetering van de functie
  • Snellere terugkeer naar sport of activiteit
  • Verbetering van de (sport)prestaties