Algemene fysiotherapie: oplossingen voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat

Algemene fysiotherapie: oplossingen voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat

Algemene fysiotherapie, ook wel orthopedische fysiotherapie genoemd, is bedoeld voor patiënten met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Oplossingen

Orthopedische fysiotherapie biedt oplossingen voor klachten in de volgende lichaamsdelen:

  • Nek, schouder, arm, elleboog en pols 
  • Heup, knie, enkel en voet
  • Bekken, (lage) rug, borst

Na een chirurgisch-orthopedische ingreep kun je bij ons revalideren. Als orthopedische klachten niet operatief verholpen kunnen worden, kunnen wij je verder helpen. Je kunt bij ons terecht voor behandeling van eenvoudige tot zeer complexe aandoeningen op het gebied van orthopedie. Voor knie-, elleboog- en schouderklachten kun je binnen ons centrum terecht bij speciale expertiseteams. Als extra ondersteuning van de diagnostiek kunnen we door middel van echografie uitkomst bieden. Verder hebben we de beschikking over de meest geavanceerde meet-, behandel- en oefenapparatuur, zoals AlterG en Biodex.

Nitzan Hadash
Nitzan Hadash | Hoofd sectie Orthopedie

De wensen en ideeën van onze cliënten vinden we net waardevol als onze expertise. 

Wetenschap

Binnen de multidisciplinaire aanpak van MCZ speelt de sectie Wetenschap een belangrijke rol. Om een behandelplan écht op maat te kunnen maken, is er meer nodig dan alleen een fysiotherapeutische diagnose. Daarom schakelen we regelmatig bewegingswetenschappers in voor nader onderzoek. Zij voeren een reeks testen uit, met gebruikmaking van ultramoderne technologieën om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen meten. Met die onderzoeksresultaten maken we het plaatje compleet. 

Wensen

Maar dan zijn we er nog niet. Jouw ideeën en wensen vinden we net zo belangrijk als onze expertise. We leggen het plan aan je voor en indien gewenst en waar mogelijk passen we het aan. Dat is de kracht van MCZ: we doen het samen.