Fysiotherapie schouder nodig?

Vaak merk je pas hoe vaak je een lichaamsdeel gebruikt als dit pijn begint te doen. Je schouder is daar een goed voorbeeld van. Flinke pijn in je schouder kan zó’n impact hebben, dat het je zelfs flink beperkt in je dagelijkse bezigheden. Daar wil je het liefst zo snel mogelijk vanaf. Met fysiotherapie schouder kun je van de pijn afkomen.

fysiotherapie schouder

Meest beweeglijke gewricht

Een schouder die uit de kom is, een slijmbeursontsteking, een frozen shoulder, slijtage… Dit zijn enkele van de aandoeningen die een hevige pijn in je schouder kunnen veroorzaken. Je schouder is het meest beweeglijke gewricht van je lichaam, en dat maakt het tegelijkertijd een vrij complex gewricht. Het bestaat uit de bovenarm met schouderkop, het schouderblad met de schouderkom en het sleutelbeen. Deze botten staan in verbinding met het borstbeen, de wervelkolom en ribbenkast en al díé gewrichten worden aangestuurd door een groot aantal spieren, kapsel en banden.

Uitstraling

Doordat er zoveel botten en weefsels een rol spelen binnen het gewricht, hoeft de oorzaak van de pijn ook niet per se in de schouder zelf te zitten. Door beperkingen in andere gewrichten of spieren kan de schouderklacht namelijk in stand worden gehouden of verergeren. Soms is er zelfs helemaal geen sprake van een probleem in de schouder, maar is er een uitstralende pijn vanuit een ander gebied.

Rug

Dat kan bijvoorbeeld de rug zijn. Uit onderzoeken is naar voren gekomen dat mensen met een gekromde bovenrug een grotere kans hebben op het oplopen van schouderklachten. Een kromme rug zorgt namelijk voor dat de armen beperkt worden in de normale beweging. Dat is vooral zo in gevallen waarbij de armen boven het hoofd worden geheven.

Thuiswerken

Daarbij neemt het aantal gevallen van schouderklachten de laatste jaren toe door het thuiswerken. Sinds de coronapandemie werken meer mensen thuis, en dat gebeurt niet altijd onder de meest ideale omstandigheden. Vaak is er geen goede stoel voorhanden of een correcte zithouding, en mogelijk is er ook nog sprake van stress, en die heeft ook mogelijk invloed op bestaande klachten, zoals nek- en schouderklachten.

Expert

De fysiotherapeut is dé expert als het gaat om het behandelen van klachten van het bewegingsapparaat. Daar horen dus ook de schouders bij. Heb je dus pijn aan je schouders waar je maar niet vanaf komt? Kies dan voor fysiotherapie schouder! MCZ is onder andere gespecialiseerd in het aanpakken van schouderklachten.

Fysiotherapie schouder

Om de aard en de ernst van de klachten goed te kunnen beoordelen, wordt er getest en gemeten. Op basis van de uitkomsten wordt een behandeling op maat aangeboden. De spierkracht wordt verbeterd door middel van oefeningen, die ook thuis moeten worden uitgevoerd. Wanneer de klachten mede veroorzaakt worden door een onjuiste lichaamshouding, wordt ook de rug betrokken bij de behandeling.

Waarom MCZ?

Er zijn veel redenen om voor MCZ te kiezen als je op zoek bent naar fysiotherapie schouder. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Ruime ervaring met schouderklachten
  • Revalidatie op maat met persoonlijke aandacht
  • Voortdurende metingen en testen van de vooruitgang
  • Samenwerking met andere zorgaanbieders, waaronder het Martini Ziekenhuis.
  • Behandelingen vinden plaats volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten en methodes.
  • MCZ is aangesloten bij de schouderspecialisten van het Schoudernetwerk Noord.

Professionele begeleiding

Bij MCZ hebben we een uitgebreid team van professionals die graag klaarstaan voor jou, waaronder professionals voor fysiotherapie schouder. Ook zijn er beweeg- en leefstijladviseurs en fysieke trainers. Met een helder plan, realistische doelstellingen en gedreven coaching valt er veel uit jezelf te halen. Of jouw doel nu afkomen van blessures is, gezonder leven is, sterker worden, afvallen, conditie krijgen of je sportprestaties verbeteren: wij helpen je graag verder. Neem gerust contact op bij vragen of het maken van afspraak!

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”