De sportdiëtist Groningen helpt je vooruit!

Zowel sporten als een gezond eetpatroon aanhouden is tegenwoordig een ‘hot item’. Sla een tijdschrift open of zet de televisie aan, en je vindt wel een artikel of programma dat over gezonde voeding, obesitas of een bewuste leefstijl gaat. Maar hoe weet je als sporter welke informatie betrouwbaar is en hoe pas je deze informatie toe in je dagelijks leven? De sportdiëtist Groningen van MCZ helpt je vooruit!

sportdiëtist groningen

Sportdiëtist

‘fit en gezond zijn’ kan voor iedereen weer iets anders betekenen. Wil je afvallen? Of je conditie opbouwen? Of wil je gewoon goed in je vel zitten of jouw gezondheid verbeteren? Dan is de combinatie van sporten en voeding in ieder geval belangrijk. De sportdiëtist is een expert rond bewegen en de juist voeding, en kan je prima adviseren.

Gezonde leefstijl

Door een optimale combinatie van sporten en gezonde voeding werk je aan een gezonde leefstijl die je goed kunt volhouden. Daarmee verbeter je je conditie en je spierkracht, en word je (of blijf je) fit en soepel. Wanneer je bijvoorbeeld diabetes hebt of een hoge bloeddruk, kun je ook bij de diëtist voor sporters. Die kan in overleg met jou een plan op maat maken.

Specialist

De sportdiëtist is dé specialist rond voeding en sport. De diëtist maakt voor jou een individueel voedingsplan. Dit is een plan dat is aangepast jouw specifieke leefstijl, jouw doel en jouw voorkeuren rond bewegen. De sportdiëtist kijkt naar je trainingsschema. Daarbij wordt ook gekeken naar bijvoorbeeld de duur en de intensiteit van de trainingen, en ook naar de tijden waarop je train.

Sportdiëtist Groningen

Je kunt bij de sportdiëtist Groningen terecht voor allerlei vragen rond sporten en voeding. Voorbeelden hiervan zijn:

  • ‘Heb ik wellicht extra vitamines nodig?’
  • ‘Hoe kom ik af van mijn maag- en darmproblemen af?’
  • ‘Wat kan ik het beste eten voor, tijdens en na een training?’
  • ‘Wat kan ik tijdens een training het beste drinken?’
  • ‘Hoe zorg ik ervoor dat ik een goed lichaamsgewicht krijg?’
  • ‘Hoeveel eiwitten heb ik nodig voor een goede spieropbouw?’

Uitgebreide intake

Wanneer je gaat samenwerken met de diëtist sport, gaat die eerst allerlei gegevens rond jouzelf en je beweeggewoonten verzamelen. Wat voor werk doe je? Hoe ziet je gezinssamenstelling eruit? Wat zijn je hobby’s? Wat voor sport(en) doe je of heb je gedaan? Heb je te maken met blessures of andere gezondheidsproblemen? Gebruik je medicijnen? Dit zijn allemaal aspecten die aan bod komen.

Voedingsgewoonten

En natuurlijk wordt er gevraagd naar je voedingsgewoonten. Wat eet en drink je zoals op een dag en zit er een regelmaat in? Heb je te maken voor een allergie, intolerantie of overgevoeligheid rond een bepaald voedingsmiddel? Zeker wanneer je een ziekte hebt of medicijnen gebruikt, kan het zo zijn dat je bepaalde voedingsstoffen te kort komt. Met een kleine aanpassing van je eetgewoonten kan vaak al een grote vooruitgang geboekt worden.

Professionele begeleiding

Sportdiëtist Groningen MCZ heeft een team van professionals die klaarstaan voor jou. Er werken niet alleen beweeg- en leefstijladviseurs, maar ook fysieke trainers en diëtisten. Met een helder plan, realistische doelstellingen en gedreven coaching valt er veel uit jezelf te halen. Of jouw doel nu gezonder leven is, afvallen, sterker worden, een betere conditie krijgen of het verbeteren van je sportprestaties: MCZ helpt jou graag verder. Neem gerust contact op bij vragen of het maken van afspraak!

Breed aanbod

Maar je kunt bij MCZ ook op andere manieren werken aan een gezonde leefstijl. Daarvoor biedt MCZ onder andere ‘ZwangerFit’, ‘MamaFit’, ‘WandelFit’ en ‘SeniorenFit’ aan. Ook kun je bij de praktijk terecht voor reguliere fitness. Verder biedt MCZ sportbegeleiding aan sporters op elk niveau, van amateur tot professional.

Reviews

Paula 050
Paula 050
2024-03-17
Kundige professionals en goede behandeling.
Danique Kesselaar
Danique Kesselaar
2024-02-19
Goede hulp en vriendelijk sevice
Hana Masood
Hana Masood
2024-02-15
Had a great experience healing my shoulder with Mr Hadash!
Bert
Bert
2024-01-30
Professioneel en goed
Harry Faber
Harry Faber
2023-12-10
Deskundig personeel. Er heerst een gezellige sfeer, waardoor je je er snel op je gemak voelt.
Diana Hartman
Diana Hartman
2023-07-27
Fijne locatie goeie therapeuten.
Zary Goghrafia
Zary Goghrafia
2023-05-26
Ik ben blij dat ik bij deze Fysiotherap te recht gekomen. Echt magische handen.

Hulp nodig bij jouw klacht?

Zoek hieronder dan bijvoorbeeld op “knieklachten”