Aanmelding fysiotherapie tijdens de coronacrisis.

Aanmelding fysiotherapie tijdens de coronacrisis.

Heb je fysiotherapie nodig? Vul hieronder je gegevens in; dan word je zo snel mogelijk gebeld door een van onze fysiotherapeuten. Hij of zij brengt je klachten in kaart en kan zodoende bepalen voor welke zorgmethode je in aanmerking komt: urgente zorg (fysieke behandeling die niet kan wachten) of zorg op afstand (e-health).

Om je aan te melden voor fysiotherapie, heb je geen verwijzing van huisarts of specialist nodig. In het enkele geval waarin dit wel noodzakelijk is, zullen wij dit voor je regelen.

Uiteraard kun je ook gewoon bellen of mailen om je aan te melden; we zijn dagelijks bereikbaar.

Urgente zorg

In de vestigingen De Rokade en Haren verlenen we uitsluitend urgente fysiotherapeutische zorg: zorg waarbij fysiek contact noodzakelijk is en die niet uitgesteld kan worden. Deze behandelingen worden uitgevoerd volgens een zeer streng hygiëneprotocol en met beperkte inzet van medewerkers. De praktijk is uitsluitend op afspraak toegankelijk.

Zorg op afstand

De meeste patiënten kunnen behandeld worden via e-health: telefonisch consult, videobellen en oefentherapie voor thuis.

Aanmelding fysiotherapie

Wanneer we je telefonisch niet snel genoeg kunnen bereiken, willen we je graag mailen.
Geef een korte beschrijving van je probleem of klacht.
Privacy
Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het online versturen van persoonsgegevens. Je gegevens zijn beschermd en worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Veelgestelde vragen

Ik heb al een afspraak voor fysiotherapie staan. Wat moet ik doen?

 • Niets. Je wordt gebeld door een van onze fysiotherapeuten. Hij of zij kan bepalen voor welke zorgmethode je in aanmerking komt: urgente zorg of zorg op afstand.

Heb ik een verwijzing nodig?

 • Nee, om je bij ons aan te melden voor fysiotherapie, heb je geen verwijzing nodig. In bepaalde gevallen (zoals fysiotherapie aan huis) is dit wel verplicht, maar dat regelen wij voor je. Wij nemen dan contact op met je huisarts of medisch specialist. Je hoeft dus niet zelf je huisarts te bellen!

Ik kom in aanmerking voor urgente zorg. Wat betekent dit voor mij?

 • Je komt op afspraak in de praktijk (MCZ De Rokade, MCZ Het Omnium, MCZ Haren) om je fysiek te laten behandelen. Bij binnenkomst vragen we je om eerst je handen te desinfecteren. Vervolgens stellen we je een aantal vragen over je gezondheid en nemen we je temperatuur op. Als je milde verkoudheidsklachten of verhoging hebt, moeten we je vanuit veiligheidsoogpunt helaas weer naar huis sturen.
 • Patiënten die niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, worden aan huis behandeld. Ook bij fysiotherapie aan huis hanteren we strenge veiligheidsprotocollen.
 • De kosten voor fysiotherapie worden vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Weet je niet hoe je precies verzekerd bent of waar je recht op hebt? Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en kunnen, met jouw toestemming, je polis inzien en je voorzien van informatie en advies.

Ik krijg zorg op afstand (e-health). Wat betekent dit voor mij?

 • Tijdens het eerste telefoongesprek met de fysiotherapeut bespreek je samen de mogelijkheden, zoals een telefonisch consult of videobellen. Waar mogelijk kun je je voorkeur aangeven. Nadat er een diagnose gesteld is en een behandelplan is gemaakt, krijg je een programma voor oefentherapie. Wij werken met Physitrack; een app waarin de fysiotherapeut je persoonlijke oefenprogramma, inclusief instructiefilmpjes, plaatst en je vorderingen kan monitoren. Patiënten die liever niet met een app willen werken, ontvangen hun oefeningen per mail of per post.
 • De kosten voor fysiotherapie op afstand (e-health) worden vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Weet je niet hoe je precies verzekerd bent of waar je recht op hebt? Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en kunnen, met jouw toestemming, je polis inzien en je voorzien van informatie en advies.

Welke maatregelen hebben jullie getroffen?

 • We houden ons aan de wet- en regelgeving en aan alle protocollen en richtlijnen van Rijksoverheid, RIVM en KNGF.
 • Alle sport- en fitnessactiviteiten, de testen bij de sectie Wetenschap en de massages zijn tot nader bericht komen te vervallen. Ook het wekelijkse inloopspreekuur op zondag is tijdelijk geannuleerd.
 • MCZ Europapark is tot nader bericht gesloten. Onze vestigingen De Rokade, Het Omnium en Haren zijn geopend voor urgente zorg, echter uitsluitend op afspraak toegankelijk.
 • De extra hygiëne- en veiligsheidsmaatregelen blijven onverminderd van kracht. Zo desinfecteren we de behandelkamers na elk gebruik grondig en dragen we monddoekjes en handschoenen.