Schouderklachten

Schouderklachten

Of je schouderklachten nu chronisch of acuut zijn, je wilt er zo snel mogelijk van af. Ons Schouder Team bestaat uit gespecialiseerde fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers voor een optimaal herstel van schouderklachten.

Schouderklachten en revalideren

De schouder is een complex gewricht. Dat maakt dat het revalidatieproces voor iedereen anders is. Herstellen met als doel goed functioneren in het dagelijks leven, vergt een andere aanpak dan terugkeren op topsport niveau. Hoe snel wil jij van je schouderklachten af?

Schouder Team

Bij MCZ staat een bevlogen en betrokken team van schouder specialisten voor je klaar. We werken intensief samenwerken met topsport organisaties in Noord-Nederland, zoals FC Groningen, FC Emmen, Lycurgus Donar. Ook werkt ons Schouder Team samen met Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Universitair Medisch Centrum Groningen. Samen met de orthopeden van het Martini Ziekenhuis Groningen houden we schouderspreekuren in het ziekenhuis voor mensen met acute of langdurige schouderklachten. Tot slot zijn we ook actief betrokken bij het Schouder Net Noord.

Schouder Team in een notendop

  • Revalidatie op maat door een team van gespecialiseerdefysiotherapeuten;
  • Periodieke evaluatie en bijsturing behandelplan;
  • State of the art meetinstrumenten (PhysioPlux, Biodex, echografie) en trainingsapparatuur en behandelmethoden;
  • Intensieve samenwerking met orthopedie Martini Ziekenhuis;
  • Samenwerking (sport)diëtisten, podoloog en sportpsycholoog, andere disciplines binnen de fysiotherapie;
  • Wetenschappelijke onderbouwing.

Meten is weten voor optimaal herstel

Gedurende je revalidatie meten we je voortgang voor optimaal herstel. Indien nodig sturen we je individuele revalidatieprogramma bij, alles in het teken van jouw fitheid.

Daarnaast verzamelen we data voor het continu verbeteren van van onze behandelmethodes. De samenwerking met sportorganisaties en kennisinstellingen is daarbij van toegevoegde waarde. De expertise uit de sportrevalidatie passen we overigens ook toe bij andere revalidatieprogramma's.

Zorgverzekering

De kosten van de behandeling worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Wil je van je schouderklachten af?


Maak een afspraak: 050-527 16 13 of klik op de button, dan bellen wij jou!

Afspraak maken fysiotherapie schouder