Specialistenteams knie, schouder en elleboog

Specialistenteams knie, schouder en elleboog

De knie, schouder en elleboog zijn complexe gewrichten. Voor de behandeling is dan ook veel kennis en ervaring vereist. Daarom is er voor elk gewricht afzonderlijk een expertise team, dat bestaat uit hooggespecialiseerde fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers.

Behandeling op maat en alle expertise onder één dak

De specialistenteams werken nauw samen met artsen van buiten de praktijk, zoals gerenommeerde orthopeden van het Martini Ziekenhuis Groningen en specialisten van het Sport Medisch Adviescentrum. Dagelijks werken we aan onderzoek en behandeling van de meest complexe knie-, elleboog en schouderproblemen. Ons jarenlange werk voor de voetballers van FC Groningen, de basketballers van Donar, de volleyballers van Abiant Lycurgus en andere (top)sportclubs, heeft onze kennis en ervaring op een uniek niveau gebracht.

Voor wie?

Iedereen die last heeft van een knie, schouder of elleboog, jong of oud, kan terecht bij een expertiseteam. Of de klachten nu chronisch of acuut zijn, of je nu al wel of niet bij een arts bent geweest; dat maakt niet uit. Ook wanneer je geopereerd moet worden, ben je zowel voor als na de operatie welkom. Ben je al bij een fysiotherapeut geweest, maar je wilt een second opinion? Ook daarvoor ben je van harte welkom.

Behandeling op maat

Elk mens en elke klacht is weer anders. Dat maakt dat het behandelplan verschilt per persoon. Daarnaast verschillen de doelstellingen van een revalidatietraject per persoon. Functioneren in het dagelijks leven is wat anders dan topsport kunnen bedrijven op het hoogste niveau bijvoorbeeld. Onze aanpak van de klachten en revalidatie is dan ook altijd op het lijf van jou geschreven, volledig op maat.

Periodieke evaluaties en eventuele bijsturing behandelplan

Tijdens het behandeltraject, waarin we nauw samenwerken met onze bewegingswetenschappers, spelen metingen een belangrijke rol. Van het begin tot het einde. Op basis van tussentijdse testresultaten wordt het programma eventueel bijgesteld om tot het optimale herstel te komen.

Nitzan Hadash
Nitzan Hadash | Manueel therapeut, Bewegingswetenschapper, Hoofd specialistenteams

De combinatie van bevlogen en betrokken mensen, de nieuwste apparatuur en wetenschappelijke onderbouwing werkt: MCZ scoort flink hoger dan de landelijke cijfers. De kans op het terugkeren van de klachten is bij ons aantoonbaar kleiner.

Wetenschappelijk onderbouwd en multidisciplinair

Alle onderzoeks- en behandelingstrajecten zijn bewezen effectief door wetenschappelijke onderbouwing. Onze eigen fyiotherapeuten en bewegingswetenschappers werken samen met specialisten en onderzoekers van het Martini Ziekenhuis Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Sport Medisch Adviescentrum en de Hanze Hogeschool Groningen. Bovendien hebben we een nauwe samenwerking met (sport)diëtisten, podologen, sportpsychologen, andere disciplines binnen de fysiotherapie en het Huis van de Sport.

Meten is weten: de beste apparatuur

Begin-, tussentijdse- en eindmetingen spelen een belangrijke rol in onze aanpak. Dat doe we met de meest moderne systemen en apparatuur, zoals PhysioPlux, EMG, Echografie en Biodex. We hanteren diverse behandelmethoden; wanneer nodig maken we bijvoorbeeld gebruik van Dry Needling, Redcord Neurac en Shockwave therapie. Deze combinatie van meet-, trainings-, en behandelmethoden maakt ons uniek in Noord-Nederland.

Duurzaam herstel

We richten ons op duurzaam, het liefst blijvend herstel en op preventie van de klachten. We stoppen niet direct wanneer een cliënt aangeeft dat de pijn over is. We testen: wanneer we zien dat er krachtsverschil – en dus reële kans op een volgende blessure – dan adviseren we om het hersteltraject te continueren. Net zolang totdat de resultaten van de verschillende tests goed zijn.