Artrose programma: bewezen effectief

Artrose programma: bewezen effectief

Bijna 1,5 miljoen mensen lijden aan artrose, maar er is wat aan te doen. Ons artrose beweegprogramma, richt zich op onderzoek, oefentherapie en leefstijladvies. Het programma vertraagt het slijtageproces en vermindert je pijnklachten.

12 artrose behandelingen aan heup of knie in basispakket.

Wat is artrose?

Artrose is slijtage van het kraakbeen in een gewricht. Het kraakbeen wordt steeds zachter, waardoor het gewricht vervormt. Hierdoor ontstaan zichtbare en voelbare knobbels in het gewricht en dat zorgt ervoor dat je minder soepel beweegt. Hierdoor kunnen ook zenuwen bekneld raken, met als gevolg: pijnklachten, gevoelloosheid en krachtverlies.

Artrose komt het meeste voor in nek, rug, heupen, knieën, vingers en tenen en kan je behoorlijkbeperken in je dagelijkse leven. Het is een chronische aandoening, maar er is wel degelijk iets aan te doen.

Artrose

Bewegen en leefstijl belangrijk bij artrose

Met dit programma stimuleren we je meer te bewegen en te letten op je voeding en leefstijl, want dat helpt echt! Daarnaast helpen we je je gewrichten en spieren soepel te houden. Uiteraard houden we de voortgang in de gaten en dat doen we met testen. Maar je zult al snel merken dat je spierkracht, mobiliteit, balans, coördinatie en stabiliteit verbeteren. En verder besteden we natuurlijk aandacht je lichaamshouding en geven we tips hoe zo goed mogelijk om te gaan met de gevolgen van artrose.

Artrose programma

Het artroseprogramma bestaat uit 12 behandelingen fysiotherapie, met als doel je te leren omgaan met artrose. Bespreek het eens met je huisarts. Bewegen is het beste medicijn en daar zal ook het vervolgadvies ook op gericht zijn. Hoe, we kijken wat binnen jouw mogelijkheden het beste bij je past, maar blijf bewegen!

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?