Tip van de week: Wielrennen

Door Michiel Gerritsen

Tip van de week: Wielrennen

Vier tips om beter te worden in wielrennen.

Tip 1: Om lang en hard te kunnen wielrennen moet je eerst heel lang en op een lage intensiteit wielrennen. Onder een lage intensiteit verstaan we een versnelde ademhaling waar je nog wel een goed gesprek mee kan voeren. Probeer dus niet altijd je vaste rondje alleen maar sneller te fietsen, maar probeer je vaste rondje steeds langer te maken (tot op een zekere hoogte). Hierdoor zal je lange duurmotor steeds beter worden waardoor je uiteindelijk ook harder kan fietsen. Wil je hier meer over leren? Bekijk dan de video hieronder.

Tip 2: Helemaal klaar met je vaste rondje op de fiets? Stap een keer op een mountainbike en ga de modder in. Mountainbiken door smalle bospadjes is namelijk nog best moeilijk en kan je ontzettend helpen bij je stuurkunsten en zelfvertrouwen voor je racefiets. Daarnaast is mountainbiken ook nog een goede intervaltraining door de kleine beklimmingen die je maakt.

Tip 3: Zoek de heuvels of bergen eens op! Naast de intensieve training die je zal krijgen door de bergen te beklimmen zullen je stuurkunsten ook uitgedaagd worden tijdens de afdalingen. Je algemene stuurkunsten zullen hierdoor ook verbeteren, waardoor je uiteindelijk met steeds meer snelheid door de bochten kunt gaan.

Tip 4: Probeer naar het echte werk te kijken! Kijk naar profwielrenners en bestudeer hoe zij op de fietsen zitten. Een kijktip voor leuke wielrenvideo’s is Tour de Tietema op youtube.

Video: Tietema Cycling Academy