Tip van de week: GLI Beweegkuur

Door Linda van As

Tip van de week: GLI Beweegkuur

Heb je overgewicht en vind je het lastig om af te vallen? Misschien is de Gecombineerde Leefstijlinterventie iets voor jou!

GLI

Een GLI, oftewel: Gecombineerde Leefstijlinterventie is een multidisciplinair programma dat zich richt op het verbeteren van de gezondheid en het tegengaan van overgewicht bij volwassenen. Sinds 2019 is een aantal programma’s opgenomen in de basisverzekering. MCZ biedt in samenwerking met Carin Pool Voedingsbureau één van deze programma’s aan: de Beweegkuur. Doel van het programma: een blijvende, gezonde leefstijlverandering tot stand brengen!

Voor wie is de Beweegkuur?

Je komt in aanmerking voor deelname als:

  • je 18 jaar of ouder bent
  • je een BMI (BodyMassIndex) tussen de 25 en 30 hebt met extra gezondheidsrisico of als je een BMI van 30 of hoger hebt
  • je gemotiveerd bent om je leefstijl blijvend te veranderen!

Wat houdt de Beweegkuur in?

De Beweegkuur is een tweejarig programma. In het traject word je begeleid door een beweegcoach/fysiotherapeut, diëtist en een leefstijlcoach. De begeleiding richt zich op het vergroten van jouw kennis, motivatie en vaardigheden om barrières het hoofd te kunnen bieden. Naast individuele begeleiding vinden er ook groepssessies op het gebied van voeding en beweging plaats. Tijdens deze groepssessies worden kennis en ervaringen uitgewisseld. Zo leren deelnemers en begeleiders met èn van elkaar!

Beweegkuur iets voor jou?

De beweegkuur zit in het basispakket van je zorgverzekeraar en je huisarts kan je hiervoor verwijzen. Bespreek het eens met je huisarts. Voedingsbureau Carin Pool en MCZ werken nauw samen aan dit gezondheidsproject, welke nadrukkelijk ondersteunt wordt door o.a. Menzis.

Meer weten of aanmelden?

Meer informatie over de Beweegkuur, die wij in samenwerking met Carin Pool Voedingsbureau aanbieden, vind je op: https://www.carinpool.nl/gewicht/beweegkuur-gecombineerde-leefstijlinterventie/