Tip van de week: Bewegen in het Boeremapark

Door Linda van As

Tip van de week: Bewegen in het Boeremapark

Wil je goed de dag beginnen? Probeer eens een gratis les Tai Chi of de beweegles in het Burgemeester Boeremapark in Haren!

Hoe is het ontstaan?

Een groot deel van het sportaanbod ligt in de zomermaanden stil. Dit merkte ook de Stichting Burgemeester Boeremapark. Om hierop in te spelen heeft de stichting, met behulp van subsidies, vorig jaar in de zomermaanden 3 keer in de week Tai Chi lessen georganiseerd. Dit bleek een groot succes! Daarom is er dit jaar een vervolg aan gegeven. Om in de toekomst elke doordeweekse dag een sportles aan te kunnen bieden, wordt er dit jaar een pilot gedaan met beweeglessen. Voor de beweeglessen werkt de stichting samen met MCZ. De beweeglessen worden gegeven door beweegcoach Linda van As.

Wat houdt de beweegles in?

De beweegles duurt een uur en wordt buiten gegeven. Tijdens de beweegles worden er verschillende oefeningen gedaan gericht op kracht, conditie en balans. De oefeningen zijn laagdrempelig en daardoor zeer geschikt voor ouderen.

Meedoen?

Wil je graag meedoen of twijfel je of dit iets voor jou is? Kom het zeker een keer proberen! Opgeven van tevoren is niet nodig en deelname aan de lessen is gratis. De Tai Chi lessen zijn reeds gestart op maandag, woensdag en vrijdag van 9:30 uur tot 10:30 uur. De beweeglessen starten op dinsdag 24 augustus en zijn wekelijks op de dinsdagochtend van 9:30 uur tot 10:30 uur tot oktober. Alle lessen vinden plaats op het pleintje voor de Boeremabank in het Burgemeester Boeremapark in Haren.