Maak die spieren los!

Door Natascha Huiszoon

Maak die spieren los!

Een sportmassage is een specialistische massage met zowel een herstellende, als een preventieve functie. De term doet vermoeden dat het alleen bestemd is voor sporters, maar niets is minder waar.

We werken met verschillende massagetechnieken om pijnlijke spieren sneller te laten herstellen en om spierverhardingen en verkortingen te voorkomen. Hierdoor kun je tijdens fysieke inspanning meer vermogen leveren en zul je sneller herstellen. 

Een sportmassage maakt de spieren los, waardoor je lichaam weer beter zal functioneren. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook in het dagelijkse leven! 

Tijdens een sportmassage wordt er druk op de huid uitgeoefend. In de huid zitten verschillende sensoren die bijvoorbeeld pijn of druk waarnemen. Het lichaam reageert op de activatie van deze sensoren door het afgeven van chemische stofjes. Deze stofjes hebben zowel een pijndempende als een bloedvatverwijdende werking. Dit proces heeft een gunstig effect op de spier: zowel de aanvoer van voedingsstoffen als de afvoer van afvalstoffen verbetert. Hierdoor neemt de kans op spierscheuringen af en pijnlijke spieren voelen weer soepel aan.

Onze spieren gebruiken we vaak onbewust. Denk aan een stevige wandeling, het tillen van zware boodschappen, klussen, tuinieren of urenlang in dezelfde houding op je laptop werken: allemaal dagelijkse activiteiten waarbij je je spieren redelijk intensief gebruikt.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?