Last van knie of schouder?
Kom in november gratis op consult bij MCZ!

Een verkeerde beweging, overmatige belasting, slijtage of een ongelukje tijdens het sporten; je kunt zomaar last hebben van pijn in een knie of schouder. Niets doen en hopen dat het vanzelf overgaat, kan wel eens verkeerd uitpakken. Hoe sneller klachten worden behandeld, hoe groter de kans op herstel. Daarom houdt MCZ de hele maand november gratis consulten voor mensen met knie- of schouderklachten.

Voor wie?

Iedereen die last heeft van een knie of schouder, jong of oud, is welkom tijdens de gratis consulten. Of de klachten nu chronisch of acuut zijn, of je nu al wel of niet bij een arts bent geweest; dat maakt niet uit. Ook wanneer je geopereerd moet worden, ben je zowel voor als na de operatie welkom. Ben je al bij een fysiotherapeut geweest, maar je wilt een second opinion? Kom dan ook gerust langs.

Het knie & schouderteam

Knie en schouder zijn complexe gewrichten. Voor de behandeling is dan ook veel kennis en ervaring vereist. Daarom heeft MCZ een team van specialisten opgericht. Het bestaat uit zeer gespecialiseerde bewegingswetenschappers en fysiotherapeuten, van binnen en buiten onze praktijk, zoals gerenommeerde orthopeden van het Martini Ziekenhuis Groningen en specialisten van het Sport Medisch Adviescentrum. Dagelijks werkt dit team aan onderzoek en behandeling van de meest complexe knie- en schouderproblemen. Ons jarenlange werk voor de voetballers van FC Groningen, de basketballers van Donar, de volleyballers van Abiant Lycurgus en andere (top)sportclubs, heeft onze kennis en ervaring op een uniek niveau gebracht.

Behandeling op maat

Elk mens en elke klacht is weer anders. Dat maakt dat het behandelplan verschilt per persoon. Daarnaast verschillen de doelstellingen van een revalidatietraject per persoon. Functioneren in het dagelijks leven is wat anders dan topsport kunnen bedrijven op het hoogste niveau bijvoorbeeld. Onze aanpak van de klachten en revalidatie is dan ook altijd op het lijf van jou geschreven, volledig op maat.

 

Voordelen

Periodieke evaluaties en eventuele bijsturing behandelplan

Tijdens behandeltraject, waarin we nauw samenwerken met onze bewegingswetenschappers, spelen metingen een belangrijke rol. Van het begin tot het einde. Op basis van tussentijdse testresultaten wordt het programma eventueel bijgesteld om tot het optimale herstel te komen.

Wetenschappelijk onderbouwd en multidisciplinair

Alle onderzoeks- en behandelingstrajecten zijn bewezen effectief door wetenschappelijke onderbouwing. Onze eigen fyiotherapeuten en bewegingswetenschappers werken samen met specialisten en onderzoekers van het Martini Ziekenhuis Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Sport Medisch Adviescentrum en de Hanze Hogeschool Groningen. Bovendien hebben we een nauwe samenwerking met (sport)diëtisten, podologen, sportpsychologen, andere disciplines binnen de fysiotherapie en het Huis van de Sport.

Meten is weten: de beste apparatuur

Begin-, tussentijdse- en eindmetingen spelen een belangrijke rol in onze aanpak. Dat doe we met de meest moderne apparatuur. Voor metingen maken we onder andere gebruik van Fysioplux, Biodex, EMG en Echografie. Onze trainingsapparatuur bestaat bijvoorbeeld uit Fysioplux, Biodex en AlterG. We hanteren diverse behandelmethoden; wanneer nodig maken we bijvoorbeeld gebruik van dry needling en Shockwavetherapie. Deze combinatie van meet-, trainings-, en behandelmethoden maakt ons uniek in Noord-Nederland.

Kom in november naar MZC voor een gratis consult!

MCZ scoort goed

De specialisten van MCZ richten zich op duurzaam, het liefst blijvend herstel en op preventie van de klachten. De combinatie van de beste mensen, de nieuwste apparatuur en wetenschappelijke onderbouwing werkt: we scoren flink hoger dan de landelijke cijfers. De kans op het terugkeren van de klachten is bij onze praktijk fors kleiner. We stoppen niet direct wanneer een cliënt aangeeft dat de pijn over is. We testen: wanneer we zien dat er krachtsverschil – en dus reële kans op een volgende blessure – dan adviseren we om het hersteltraject te continueren. Net zolang totdat de resultaten van de verschillende tests goed zijn.

Gratis consult in november!

Kom in november naar MZC voor een gratis consult
Blijf niet langer rondlopen met schouder- of knieklachten. Maak telefonisch een afspraak voor een gratis consult in de maand november. Het is geheel vrijblijvend. Bij het maken van de afspraak stellen we je enkele vragen over de aard van de klachten. Zo kunnen we je gericht adviseren. Het gratis consult duurt ongeveer 15 tot 30 minuten. Tijdens het consult inventariseren we je klachten, krijg je een screening, gevolgd door een advies voor een onderzoeks- en behandeltraject.

Meld je nu aan:

Je kunt telefonisch een afspraak maken:
T 050 527 16 13

Uiteraard kun je hier ook terecht voor al je vragen.
Bel gerust, we helpen je graag!

MCZ Groningen

Sportlaan 2.1
9728 PH Groningen
T 050 527 16 13

MCZ Haren

Mellenssteeg 41a
9753 HL Haren
T 050 534 72 51

HKZ Gecertificeerd